Knižní záchrancovia: na buxe majú výber tých zaujímavých. Stoja za to?


Záchrancom nazývame dobrú radu, odborníka, alebo ľudí, ktorí sa majú k čomu a prikladajú pomocnú ruku k riešeniu problémov. Ak odborník napíše knihu, odovzdáva do nej niečo zo seba, poznatkov, skúseností a niečoho, čo inde nenájdete. Tým sú tieto knihy zaujímavé. Obľúbené kníhkupectvo Bux prinieslo takýto výber kníh, za ktorými stoja odborníci a majstrov svojho remesla… či skôr odboru. Hoci sa hovorí, že v knihách je múdrosť, vždy je dobré vyhľadať odborníka na svoj konkrétny problém. Lenže práve tieto knihy – knižní záchrancovia môžu byť riešením, keď odborník nie je dostupný a keď chceme mať istotu, čo máme za problém.

Knihy – záchrancovia, ktorí zachránia viac ako len peniaze

Ideálne sú však aj ako prevencia. Skrátka vedieť, ako vyzerá a ako sa prejavuje problém, je lepšie, ako sa o ňom dozvedať až keď je neskoro. Dovoľujeme si vybrať sedem z nich a vystihnúť, čím môžu pre vás byť:

  • Telo – Ako si strážiť zdravie: kniha v predpredaji, podľa britského originálu o tom, kde aké problémy číhajú a na čo majú dopad. Hrubá krásne ilustrovaná buchľa, ktorá poteší tých, čo siahajú po encyklopédiách. (v obchode)

 

  • Zdravé črevo a trávenie – Mýty verzus fakty: známy gastroenterológ doc. MUDr. Ladislav Kužela a Mgr. Zuzana Čižmáriková pripravili knihu, ktorá čitateľa varuje pred hoaxami a mýtmi z Googlu a rôznych pochybných stránok. Knihe nechýba odbornosť. Už sme sa jej venovali a odporúčame ju. (v obchode)

 

  • (Ne)bezpečný internet: kniha od Tomáša Najta, lovca podvodníkov a útočníkov na internete. Venovaná deťom, ich rodičom, informatikom aj seniorom. Ako jeden komentár na databazeknih.cz uvádza od recenzenta marcoz, mala by byť súčasťou každej domácnosti. Najmä tej pripojenej na internet. Povinne. Knižke sme sa už venovali. (v obchode)

 

  • Môj domáci právnik: Ivan Syrový je známy právnik z mnohých reportáží na TV Markíza. Odborník hovoriaci z praxe a aj píšuci z praxe. V knihe nájde čitateľ mnoho rád k bežným a častým problémom. Vďaka postupom si ušetrí peniaze, ale hlavne nervy či zdravie. (v obchode)

 

  • Volali ste záchranku?: Viliam Dobiáš je najznámejší slovenský záchranár. Dnes starší pán s mnohými skúsenosťami a stále aktívnou službou všade tam, kde ľudia nemali šťastie a postihli ich nehody. Je autorom mnohých cenných kníh, ktoré nám majú rozšíriť obzory pre prípady, ktoré nechceme zažiť, ale ak už musíme, máme šancu zachrániť život. Potom sme my tí záchrancovia. Lepšie ako postávať a nevedieť, čo spraviť. (v obchode)

 

  • Prvá pomoc pre bábätká: je pravdou, že sme v minulosti žiadne knihy o záchrane a prvej pomoci pre bábätká nepočuli. Rodičia sa spoliehali na svoje inštinkty, náhody ale hlave na poznatky staršej generácie. Dnes ale nežijeme s rodičmi, sme vzdialení a pri hľadaní odpovedí nás zdržuje v Googli viditeľných množstvo článkov a portálov, ktoré len pracujú s kľúčovými slovami, ale chcú zisk. Nie poradiť. Možno nezaškodí mať nejaký prehľad aj z kníh, ako je táto. A potom ju posunúť pokojne ďalej, no ponechať si z nej niečo, čo je pre čitateľa nové. Kniha je staršia, už sme si ju mohli pozrieť pred časom. Za zmienku určite stojí najmä pri deťoch s rôznymi ťažkosťami. Kiež by ale pri mrňúsoch nebolo nič podobné nutné. (v obchode)

 

  • Vzdelávanie počas pandémie: možno sa to na prvý pohľad zdá ako nier záchranca, no je ním. Prináša tipy a systémy na zvládnutie vzdelávania počas lockdownu. Dištančné vzdelávanie znamená – na diaľku. Kým prezenčné je o živom prednese, skúšaní pred tabuľou, organizácii v triede. Práve ten prvý prípad je aktuálny. A siaha na duševné zdravie rodičov, rovnako tak do peňaženky. Ako ho zvládnuť, o tom je táto kniha. (v obchode)


Inzercia:

Erika

Píšem o knihách, ktoré ma bavia, chcela by som si prečítať, alebo tých, ktoré nás jednoducho musia zaujímať, pretože sú...