Zostroj si lietadlo 3D, kniha a stavebnica pre deti v jednom


Medzi knihami a teda v ponukách kníhkupectiev v regáloch s knihami, nájdeme občas aj nejaké rarity, alebo niečo, čo celkom nie je tradičnou knihou. Najmä v prípade detskej literatúry je v ponuke nejeden titul, ktorý sa pokúša zapojiť deti do viac ako len čítania. Má ísť o zábavu, poučenie, testovanie zručností, alebo len vyplnenie času niečím zmysluplným.

Zostroj si lietadlo 3D

Knižka s názvom Zostroj si lietadlo 3D je súčasťou série, v ktorej vychádza aj kniha Zostroj si lokomotívu 3D. V oboch prípadoch ide o veľký formát, ktorý nie je len knihou, ale ukrýva aj škatuľu s jednotlivými dielmi stavebnice.

Kniha, z ktorej vylezie 3D lietadlo

Knižka má niekoľko strán venovaných lietadlám ako takým, pohľadu do vnútra, funkcií a celkovo tak malého čitateľa poučí o základných faktoch, ktoré sa lietadiel týkajú. Základ, z čoho táto knižka ale ťaží, sa ukrýva v zadnej časti. Posledná strana je extrémne hrubá preto, že ide o škatuľu. V nej sa ukrývajú panely z tvrdého papiera, lakovaného kartónu s potlačou.

Zostroj si lietadlo 3D

Z neho sa dajú vybrať jednotlivé diely a poskladať do podoby väčšieho dvojplošníka. Lietadlo zvládne postaviť desaťročné dieťa, pokojne aj mladšie. Tatko bude chcieť určite byť súčasťou konštrukcie lietajúceho stroja, keďže už tomu je raz tak, že zostrojiť niečo z niečoho iného vždy vie prilákať pozornosť každého správneho chlapa. Nech už je v akomkoľvek veku. Nejeden rodič si spomenie na papierové skladačky a modely ako z časopisu ABC, no v tomto prípade ide o detský tvrdší a odolnejší model bez nanášania lepidla, strihania a práce po večeroch.

Zostroj si lietadlo 3D

Celé je to zaujímavý nápad. Po vybratí dielov stavebnice ale zostáva škatuľa nevyužitá a tak je prázdna. Môže sa stať skrýšou pre potreby na kreslenie, skrýšou pre čisté papiere, zápisník, alebo čokoľvek. Pokiaľ lietadlo tvorí súčasť výzdoby, alebo je niekde vystavené, potom táto časť knihy musí nájsť iné využitie, alebo bude pôsobiť ako prázdna časť informačne skromnej knižky. To hlavné bude postavené.

V predaji

V rámci internetového predaja nevidieť skutočnú veľkosť. Pri iných knihách pôsobí ako menší formát, ale ide o väčšiu knihu mierne nad A4. Aj lietadlo je pomerne veľké, čiže sa dá pokojne vystaviť medzi hračkami  a na polici, prípadne zavesiť v izbe ako súčasť interiérovej dekorácie. Odhadujeme, že nebude vhodné pre čitateľov a deti príliš malého veku. Nejde o plast, ale tvrdý papier. V kamenných kníhkupectvách je však veľká šanca zaujať zákazníkov najmä tým, ak by mali jeden model postavený a vystavený.



Inzercia:

Tom

Autor článkov venovaných knihám, novinkám, recenziám, či rozhovorom. Človek, ktorý sa stretáva s knižkami, zaujímajú ho múdre knihy a knižné zaujímavosti...